Integrarea aspectelor de conservare a biodiversității în politicile de planificare teritorială a Republicii Moldova în practicile de utilizare a terenurilor

Despre noi

Biodiversitatea în Republica Moldova este amenințată constant de activitățile umane. Modul în care sunt utilizate astăzi terenurile are urmări grave, precum eroziunea solului; poluare și schimbări climatice; pășunat nesustenabil; fragmentarea habitatelor din cauza dezvoltării infrastructurii; defrișările ilicite, numărul speciilor rare în creștere, vînătoarea și pescuitul excesiv. Obiectivul de bază al proiectului este de a integra prioritățile de conservare a biodiversității în politicile de planificare teritorială și practicile de utilizare a terenurilor din Moldova, prin două componente - prin modificarea modului de planificare a utilizării terenurilor și a sistemului de implementare, ținînd cont de biodiversitate și prin demonstrarea metodelor de conservare și utilizare durabilă a biodiversității pe terenurile comunale.


Durata

Aprilie 2015 - Aprilie 2019

Aria geografica

Chișinău, Soroca, Stefan-Vodă

Buget Total

US $ 998,904

Parteneri:

Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare; Agenția Moldsilva; Autorități publice locale din raioanele Soroca și Ștefan-Vodă.

Proiectul de conservare a biodiversității este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și finanțat de Fondul Global pentru Mediu (GEF).

about-us-image

ECHIPA NOASTRĂ

Alexandru ROTARU

Manager de proiect

alexandru.rotaru@undp.org

Sergiu CO?AGA

Asistent de proiect

sergiu.cotaga@undp.org

Ultimele de pe blog